De nieuwe Mini-DAX future

Post Reply
User avatar
WHS Support
Posts: 2430
Joined: 14 Feb 2013 10:27

De nieuwe Mini-DAX future

Post by WHS Support »

DE NIEUWE MINI DAX FUTURE

Woensdag 28 oktober 2015 start de Eurex beurs met de handel in de nieuwe MINI-DAX future. Met een waarde van 1 punt gelijk aan € 5 is de MINI-DAX future 5 keer kleiner dan zijn grote broer. Hierdoor wordt de DAX future bereikbaar voor de meeste particuliere beleggers.

Vele actieve beleggers hebben een voorkeur voor futures. De futures markten, inclusief de Eurex, zijn volledig electronisch, 100% gecentraliseerd en totaal transparant. Centralisatie en transparantie resulteert voor u in een gedetailleerd, real-time orderboek en complete time & sales informatie.

Van alle financiële instrumenten hebben futures de laagste commissies en de kleinste spreads. Indien u de intentie heeft de MINI-DAX future of om het even welke andere future te verhandelen, verzeker u er dan van dat uw broker tick-per-tick koersen en niet ½ seconde snap-shot koersen aanbiedt.

LANCERING

WH SelfInvest is reeds meer dan een decennium een futures specialist met de beste platformen en snelle, stabiele order uitvoering. Ons bedrijf verkreeg, bijvoorbeeld, de titel “Beste Futures Broker” in 2013, 2014 en 2015.


Gegeven onze lange, goede reputatie bij de particuliere futures beleggers, werd WH SelfInvest regelmatig geconsulteerd door de Eurex gedurende het beslissingproces rond MINI DAX future. Hiervoor dank aan de Eurex. Momenteel plannen verscheidene evenementen rond de MINI-DAX waarvan vescheidene in samenwerking met de Eurex. U zal hiervoor in de nabije toekomst uitnodigingen ontvangen.

Als u verdere vragen heeft over dit product, aarzel niet om ze hier te stellen.


Met vriendelijke groet,

Uw WH SELFINVEST team
WHS Wouter
Posts: 856
Joined: 05 Jun 2013 15:12

Re: De nieuwe Mini DAX future

Post by WHS Wouter »

V: Hoeveel de bedraagt de marge op de Mini Dax om een positie open te houden?
A: De Eurex moet de marge nog vastleggen. Gegeven dat de Mini Dax 1/5 van de huidige Dax future bedraagt, schatten we momenteel dat de marge rond € 1.750 zal liggen.

V: Zullen tick-per-tick koersen beschikbaar zijn voor de Mini Dax?
A: Absoluut. Als u actief futures wenst te verhandelen ga dan na of de broker die u kiest wel degelijk tick-per-tick koersen levert en geen 1/2 seconde snapshot koersen. Met 1/2 seconde snapshot koers heeft men niet alleen een veel tragere orderuitvoering (een tick minder snel, kost de handelaar b.v. € 5 in niet-gerealiseerde winst op de Mini Dax) maar ook technische analyse en grafieken geven een vertekend beeld.

V: Zullen real-time orderboeken met volume en level 2 data beschikbaar zijn?
A: Ja. Niet alleen zal het orderboek in real-time beschikbaar zijn, maar ook volledige time & sales informatie. Dit is één van de grote voordelen van de Dax future op de Dax CFD. ;)
User avatar
WHS Support
Posts: 2430
Joined: 14 Feb 2013 10:27

Re: De nieuwe Mini-DAX future

Post by WHS Support »

Vanochtend om 08.00 stipt is de handel in de Mini-Dax van start gegaan.
Bij aanvang zeer bescheiden, met weinig volume en hoge spreads.
Intussen echter al met een mooi gevuld orderboek, vlottere handel en nauwere spreads, vergelijkbaar met die op de 'grote-dax':
Mini_Dax_FDax.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Post Reply

Return to “Futures”